Ihan sumussa

Sumuinen upea aamu vaihtui auringon paisteeseen sillä välin kun jatkoimme tänään Pieni-Valkeisen vesistön ja valuma-alueen tutkimista. Aamupäivän aikana opiskelijat tekivät taas esimerkiksi virtaamien ja vedenlaadun mittauksia sekä maastokatselmuksia. Työn touhussa syntyi myös tärkeitä keskusteluja, joista jäi minulle mieleen ainakin seuraavat aiheet:

- Kentällä tehtyjen muistiinpanojen täsmällisyyttä ja olemassaoloa ei voi koskaan liikaa korostaa

- Yksinkertaistenkin mittalaitteiden käyttö ja niistä saatavien tulosten lukeminen on tarpeen tehdä huolellisesti. Kentällä olevat olosuhteet voivat tuoda siihenkin omat hankaloittavat mausteensa.

- Saatujen mittaustulosten oikeellisuutta harkitessa on joskus hyvä pysähtyä tuumailemaan mitä tarkalleen ottaen ollaan mittaamassa. Suosittelen ottamaan kupin kuumaa ja istahtamaan kannolle, tuumaustauot ovat erittäin sallittuja.


Näistä tunnelmista jatketaan taas ensi tiistaina. Taannoin ammatillisten pedagogisten opintojen aikana korostettiin vuorovaikutuksen roolia oppimisessa. Nyt korona ajan etäopetuksen jälkeen ymmärrän taas hyvin mitä sillä haettiin. Rupattelemalla kaikki oppivat varmasti aina jotain uutta ja vuorovaikutuksen avulla on helppo hälventää hankaliinkin asioihin liittyvä sumu… 

Oppimisterveisin

Teemu

Comments