Grupp 4. Ryhmän esittely

Heippa!

Meidän ryhmäämme numero 4 kuuluu kolme kolmannen vuoden ympäristötekniikan opiskelijaa; Johanna Savolainen, Anni Muttonen sekä Meeri Räsänen. Kaikille ryhmän jäsenille kenttätyöskentely ja näytteenotto on osittain tuttua, mutta osittain myös uuden oppimista.

Opintojakson tarkoituksena on oppia tuntemaan kenttätyöskentelyn perusteet liittyen ympäristön tilan selvittämiseen. Kurssilla keskitymme tutkimaan Kuopiossa sijaitsevaa Pieni-Valkeisen tilaa. Tarkoituksenamme on tehdä kasvillisuuskartoitus, mitata Pieni-Valkeisen pinnankorkeutta, tulo- ja poistouomien virtaamia, ottaa pohjavesinäytteitä sekä määrittää lammen veden laatua, mm. fosforin, kiintoaineksen ja typen määrää.

Pieni-Valkeinen

Tavoitteenamme on oppia toimimaan kentällä rauhallisesti ja turvallisesti, olosuhteista riippumatta (vaikka toivommekin aurinkoisia kenttäpäiviä, emme silti säikähdä sadetta! :) ). Haluamme myös oppia käyttämään uusia mittalaitteita, sekä oppia tuntemaan ja huomaamaan mittaustilanteisiin ja tuloksiin mahdollisesti sisältyvät riskit. Uskomme, että nämä tiedot ja taidot ovat hyödyllisiä tulevaisuuttamme ajatellen! Odotamme jo innolla tulevia kenttäpäiviä!

Tätä tekstiä kirjoittaessamme meillä on takana jo yksi kenttäpäivä mittauksineen, josta pääsette lukemaan lisää ryhmämme seuraavasta postauksesta!

Terkuin, Grupp 4

Comments